Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Azi seara, Geoană, invitat de…

Azi seara, Geoană, invitat de Băsescu

Candidatul PDL la alegerile prezidenţiale, Traian Băsescu, a declarat sâmbătă că îi face o invitaţie contracandidatului său, Mircea Geoană, pentru o confruntare la Palatul Parlamentului, care să aibă loc duminică seară, cu moderatorii aleşi de social-democraţi.

„De ce am ajuns la această propunere? La începutul săptămânii trecute televiziunea română, deci televiziunea publică, a transmis către mine o invitaţie să particip la două dezbateri cu Mircea Geoană. Am răspuns imediat, spunând da, luni şi vineri, aşa cum a propus televiziunea publică. Ieri am primit o scrisoare în care televiziunea publică spune că nu mai poate stabili datele dezbaterilor şi că trebuie să se adreseze Birourilor Permanente ale celor două camere. În mod categoric, domnul Sassu a intrat adânc în subordinea intereselor mogulilor şi ale lui Geoană, dar păcatul este că TVR nu este proprietatea cuiva, este proprietate publică. Eu cer televiziunii române ca, fără să mai aştepte aprobarea Biroului Permanent al Camerei, să menţină programul pe care l-am confirmat la solicitarea televiziunii române publice”, a declarat Băsescu.

El a propus ca loc de desfăşurare a confruntării Palatul Parlamentului, dumincă, la ora 20.00. „Pentru întâlnirea de mâine, de duminică, las la latitudinea domnului Geoană să-şi aleagă televiziunile şi moderatorii, ca să nu mai fie motivaţia negocierilor între staff-uri, dar în mod categoric această întâlnire trebuie să aibă loc, pentru că o cer românii şi românii trebuie să vadă punctele de vedere ale celor doi candidaţi pentru a ştii cum să-şi orienteze opţiunea pe data de 6. În caz contrar, cred că Mircea Geoană poate primi o singură etichetă, laş”, a apreciat Băsescu.

El a enumerat o serie de întrebări . ” Realitatea rămâne una singură: candidatului MG garantează românilor liniştea, probabil chemat în Deltă ca un lacheu, Sorin Ovidiu Vântu tatăl al FNI-ului i-a spus: << Mircică, liniştea, că şi eu am făcut la fel>>. Sloganul era <>, iar acum MG ne propune o ţară în care să dormim liniştiţi că veghează el, iar rechinul gata de înşfăcat prada. MG are de răspuns la multe întrebări, una foarte urgentă este dacă va asigura liniştea aşa cum a asigurat-o SOV celor 350.000 de păgubiţi de la FNI. Şi poate are alte metode de asigurat liniştea, în afară de cele pe care le-a învăţat de la creatorul său, SOV”, a afirmat Băsescu.

El a mai susţinut că Geoană „ar trebui să răspundă şi la o întrebare legată de opiniile creatorului noului program economic, domnul Patriciu, care spune că 4 din 5 bugetari trebuie să dispară din sistemul bugetar”. „Poate aflăm metoda şi soluţiile prin care Mircea Geoană va împlini aceste deziderate ale creatorului programului economic, după cum spunea domnul Meleşcanu.
Poate ne spune Mircea Geoană ce a stabilit bun pentru ţară la Moscova”, a mai afirmat Băsescu.

dupa newsin.ro